Clubregels

Enkele basisregels om het speelplezier bij Tennisclub de Reest zo groot mogelijk te laten zijn.

• Er kan op de baan gespeeld worden van 8.00 uur tot 23.00 uur.

• Wie wil spelen, moet afhangen op het bord in het clubhuis `de Boshut'.

• Afhangen kan alleen gedaan worden met een geldige ledenpas.

• Het verenigingsjaar loopt van 1 maart tot 1 maart.

• Opzegging van het lidmaatschap moet voor 31 december schriftelijk worden gemeld bij de ledenadministratie.

• BAANONDERHOUD

• Na het spelen, moeten de banen weer geveegd worden.

• Bij droog weer moet er veel gesproeid worden (de sproeiers worden bediend vanuit het clubhuis.)

• VERLICHTING

• De verlichting van de banen moet met een tussenpoos van 10 minuten na elkaar ingeschakeld worden. (baan 1 zit op een aparte schakelaar evenals baan 4, baan 2 en 3 zitten samen op 1 schakelaar.)

• Alle leden (senioren) worden ingeschakeld bij de kantinediensten

• Voor het overige geldt dat tennissen bij T.C. de Reest vooral om het plezier gaat, van u zelf maar ook van de andere spelers.

BAANGEBRUIK TIJDENS DE COMPETITIE

Baan beschikbaar voor recreanten - Art. 8 Huishoudelijk reglement - COMPETITIE
Competitieteams hebben tijdens de competitie recht op 4 banen indien er 4 of meer teams thuis spelen. In alle andere gevallen blijft baan 4 vrij voor recreanten. Tijdens de competitiewedstrijden is het zijhek open. Aan de sleutelbos voor de kantinedienst hangt tevens de sleutel van de banen. Maak dus gebruik van het zijhek en loop niet achter de banen langs.

In ons reglement staat dat we tijdens de competitiedagen één baan vrij houden voor de recreanten. Dat is dan in beginsel baan 4. Wanneer er tijdens de competitie, en dit geldt ook voor vrijdagavond en zaterdagmiddag, nog een gravelbaan vrij is dan mag deze als tweede baan ook gebruikt worden door de recreanten.
Wij gaan er van uit dat iedereen de ander op en naast de baan respecteert.