Nieuwsbrief - TC de Reest

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NieuwsbriefBeste sportvrienden,

Het is nog vroeg in het jaar, maar de eerste voorbereidingen voor het nieuwe tennisseizoen zijn alweer begonnen.
Wat onze plannen zijn en de uitdagingen waar we voor staan lezen jullie in deze nieuwsbrief

Algemene Ledenvergadering

Traditioneel hebben wij aan het begin van het nieuwe jaar onze ALV en de gebruikelijke toast op nieuwe jaar. Het gaat te ver om de totale ALV hier nog een keer door te nemen, maar een aantal nieuwswaardigheden willen wij de afwezigen toch niet onthouden.
Het bestuur blijft in dezelfde samenstelling nog een jaar aan. De ondersteuning aan onze penningmeester Johannes door Alwin wordt per direct opgevangen door Martin.
Financieel moeten we scherp blijven op onze kosten en om gezond te blijven moeten er absoluut nieuwe leden bij komen. Om te komen tot meer leden zijn er nieuwe initiatieven genomen waarover verder in deze nieuwsbrief meer.
Om de alsmaar stijgende kosten op te kunnen vangen hebben we een kleine contributieverhoging doorgevoerd en worden de prijzen in de kantine aangepast.
Via Hetty hebben jullie inmiddels een mail ontvangen over de gewijzigde inning van de contributie. Bij betaling per maand loopt het jaar van maart tot maart. Opzeggen dient voor 31 december van het jaar schriftelijk of per mail doorgegeven te worden aan het secretariaat. Het lidmaatschap eindigt dan officieel op 1 maart.
Er komt ook een nieuwe veranderde spelerspas met meer mogelijkheden. Geldigheid is 2 jaar en daarom moet er wel een actuele pasfoto op. Deze kan gemaild worden naar secretaris@tennisclubdereest.nl
Binnenkort ontvangen jullie de notulen van de ALV waarin alle agendapunten worden toegelicht.

Tennispark nieuws

Ook dit jaar gaan we alle zaterdagen in maart weer met veel vrijwilligers aan de slag om de gravelbanen klaar te hebben voor de Open Dag van 30 maart a.s. Door Cor zijn jullie inmiddels benaderd om je op te geven voor 1 of meerdere zaterdagen.
Graag willen ook meer dames toevoegen aan het vrijwilligerscorps voor bijv. tuin/kantine klusjes. Wanneer jullie je 06 nummer doorgeven aan het bestuur of als reactie op deze mail dan worden jullie opgenomen in de vrijwilligersapp. Vele handen maken …
Door het wegvallen van meerdere vrijwilligers hebben wij achterstand opgelopen in de wekelijkse werkzaamheden, daarom zijn wij ook blij dat wij met Nico Schans afspraken hebben kunnen maken om dit op te vangen. Nico is voor velen een oude bekende, maar voor nieuwe leden nog niet en daarom stelt hij zich in een het volgende kader graag aan jullie voor.

Even voorstellen: Nico Schans.

Beste tennissers,

Een aantal van jullie zullen mij nog wel kennen, echter ook die mij niet kennen. Voor diegene die mij niet kennen zal ik mij daarom even voorstellen.

Ik ben Nico Schans 60 jaar, getrouwd met Diny en woon in Dedemsvaart, samen hebben wij samen 2 kinderen en 5 (bijna 6) kleinkinderen.

Ik ben jaren terug lid geweest van de tennisvereniging in de tijd dat ik nog zoals zoveel zeggen aan de Balk woonde, echter sinds 10 jaar op tennis gebied niet meer actief. In die tijd dat ik tennis speelde heb ben ik best wel actief geweest voor de tennisvereniging, waaronder ook een bestuur functie en dan voornamelijk baan onderhoud, een van de mooiste projecten in die was aanleg sproeiinstallatie.

Omdat ik in mijn werk onregelmatig werk en een mooie opbouw gemaakt heb van PLB-uren heb ik doordeweeks ook nog wel eens tijd, heb ik ervoor gekozen om in ieder geval dit jaar iets voor de tennis vereniging te gaan doen. Ik zal op doordeweekse dagen met regelmaat te zien zijn, echter ook in samenwerking met jullie, om er voor te zorgen dat wij samen dit park mooi en netjes kunnen houden.

Ondanks dat ik geen actief lid van de tennisvereniging ben, hoop ik dat jullie mij willen ondersteunen op de momenten dat dit nodig is.

Voor wat mij bederft een sportieve groet,
Nico Schans
06-20374012

Vervolg nieuwsbrief

Mede door achterstallig onderhoud is Baan 4 tijdelijk slecht tot niet bespeelbaar geweest.
Nico heeft een firma gevonden die het 1e groot onderhoud zal gaan verzorgen om daarna met eigen wekelijks onderhoud de baan op peil te kunnen houden.

Voorjaarscompetitie 2019

In de 1e week van april begint de voorjaarscompetitie alweer. Wij hebben voor dit jaar 5 teams kunnen inschrijven, voor onze (kleine) club een mooi aantal. Alvast voor het publiek, er wordt gespeeld op:
- vrijdagavond heren 1
- vrijdagavond dames 1
- zaterdag gemengd 1
- zaterdag gemengd 2
- zaterdag heren 1

Voor de exacte begintijden kijk binnenkort op onze site of op de site van de KNLTB. Onze VCL Martin Hulleman heeft er voor gezorgd en gaat er voor zorgen dat alle informatie bij de leden en de KNLTB is komt. Waarvoor dank! Laten we dit jaar weer hopen op spannende en vooral sportieve wedstrijden.
Alvast succes!


Sponsorzaken

De “Çlub van 50” is een succes gebleken, in korte tijd hebben we met een gezamenlijke inspanning het bord al grotendeels gevuld! Toch is er nog voldoende ruimte, dus weet je iemand geef het door of print het aanmeldingsformulier via onze site of haal het uit de map in de kantine en geef het aan de kandidaat sponsor(s). Dit jaar kun je als lid van de Rabobank weer stemmen op onze club voor de financiële bijdrage, binnenkort meer info…vergeet niet te stemmen!


Activiteiten 2019

Ook dit jaar staat de activiteitenkalender weer bol van activiteiten. Zoals al vermeld beginnen we weer met onze Open Dag en in de 1e week van april beginnen de competities. Wij hopen
medio april voldoende opgave te hebben voor de trainingen, zodat die ook dit jaar van start kunnen gaan.  Binnenkort volgt meer informatie over trainingsaanbod voor dit jaar en zal ook op onze website geplaatst worden.

Als tennisvereniging zijn wij blij met de komst van een activiteitencommissie onder leiding van Martin Hulleman. Na een 1e overleg met het bestuur zijn wij positief verrast door het enthousiasme en ideeën uit deze jonge groep.
Een 1e greep:
- familietoernooi
- jeugdtoernooi
- pubquiz
- womensday etc.

We zullen zeker binnen afzienbare tijd veel horen van deze groep! Martin zal ook dit jaar weer een interne competitie opzetten, verdere info volgt.

De wedstrijdcommissie organiseert opnieuw het “Dauwtraptoernooi”; hiervoor zal tijdig een opgaveformulier in de kantine hangen. Geef je op via dit formulier of bel/mail de wedstrijdcommissie. De clubkampioenschappen 2019 zullen op dezelfde wijze als de afgelopen jaren worden georganiseerd, dus 2 weken de tijd om de wedstrijden te spelen. Jullie zullen hierover tijdig worden geïnformeerd via de bekende kanalen.

In het najaar hebben we een Herfstactiviteit en het Seizoenseinde hutselen. Alle data zullen z.s.m. op de jaarkalender staan, kijk daarvoor op onze site
Bij een snelle opgave kan de organisatie tijdig publiceren. Doe volop mee, want deze toernooien verdienen meer deelname en helpen de vereniging gezond te blijven!

Website

Het is voor onze club geweldig dat Hans Berkenbos de website weer voor z’n rekening neemt.
Laten we er met z’n allen voor zorgen dat er voldoende input komt van alle activiteiten en wetenswaardigheden van onze club.
Opsturen kan naar: hans@berkenbos.info
Kijk alvast op onze vernieuwde website:
www.tennisclubdereest.nl

Tennisclub de Reest Balkbrug
Locatie tennispark: Hoogeveenseweg 36 Balkbrug - tel. 0523-658647
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu